Publicerad: lördag, 25 mars, 2017 - 21:59
  • IFK-tränaren Peter Lundberg. Arkivfoto: Owe Sjöblom.

IFK föll mot ÖSK

Fotboll: IFK Mariehamn förlorade dagens träningsmatch borta mot allsvenska Örebro SK med 1-4. Grönvitt fick låna in målvakten Anton Fagerström från ÖSK eftersom både Andreas Vaikla och Marc Nordqvist är på landslagsuppdrag med det estniska- respektive det finländska U21-landslaget. Och Fagerström fick ingen lätt uppgift. Hemmalaget, som slutade nia i fjolårets allsvenska, tog ledningen i den 24:e matchminuten när Nordin Gerzic skruvade in en frispark. Fem minuter senare drygade nyförvärvet Kennedy Igboananike ut ledningen när han plockade ned en crossboll i straffområdet, vände bort IFK-mittbacken Kristian Kojola, och sköt in bollen vid den närmsta stolpen. I början av den andra halvleken utökade Igboananike närkingarnas försprång till 3-0 på hörna. Även 4-0 kom på en fast situation då Martin Lorentzon nickskarvade in en frispark.

IFK:s mål i matchen gjodes av anfallaren Aleksei Kangaskolkka efter fint förarbete av mittfältarna Brian Span och Amos Ekhalie.

IFK-tränaren Peter Lundberg efterlyser skärpning i defensiv såväl som offensiv.

- När det blir tävlingsmatcher är det ingen idé att analysera resten av matchen om man har släppt in tre mål på fasta situationer. Där måste vi höja oss betydligt. Vi saknar lite spets fortfarande för att se riktigt vassa ut. Och vi har släppt in lite för många mål även om vi mött väldigt bra lag, säger han till Ålands Radio.