Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 juli, 2017 - 23:41Uppdaterad: lördag, 22 juli, 2017 - 11:40
  • 20-årige Marc Nordqvist fick chansen från start i Champions League-matchen. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Peter Lundberg före matchen. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Innan arenan fylldes med publik och sång. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Autografjägare väntade på trötta IFK-spelare utanför spelarhotellet. Foto: Hasse Persson-Bru.

IFK föll stort mot Legia

Fotboll: IFK Mariehamns första äventyr i Champions Leauge-sammanhang tog slut efter ännu en förlust mot Legia Warszawa med 6-0 (totalt 9-0).

Guilherme gav Legia ännu en drömöppning på matchen när han redan i matchens sjätte minut skickade iväg ett tungt distansskott med vänsterfoten som ställde målvakten Marc Nordqvist. I matchens 37:e minut avslutades ett fint Legia-anfall med att bollen tog via Kristian Kojolas olyckliga fötter fram till 2-0. Tre minuter senare friställdes Michal Kucharczyk som avslutade med vänstern i farten, ett välplacerat avslut fram till 3-0.

I början på den andra halvleken fixade Legia en straffspark som Michal Kucharczyk förvaltade fram till 4-0. Inhoppande Kasper Hämäläinen serverade Sebastian Szymanski som kunde nicka in 5-0 i den 80:e minuten. Bara minuten senare ökade Konrad Michalak på till 6-0. IFK:s bästa chans kom precis i slutet efter ett väggspel mellan Joel Mattsson och Aleksei Kangaskolkka där den polske målvakten snuvade Kangaskolkka och IFK på ett historiskt första Champions League-mål.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.