Publicerad: onsdag, 12 juli, 2017 - 22:47Uppdaterad: torsdag, 13 juli, 2017 - 01:30
  • Guilherme öppnade målskyttet för Legia Warszawa på straff. Foto: Axel Eriksson.
  • Guilherme firar sitt 1-0-mål på straff. Foto: Axel Eriksson.
  • IFK:s lagkapten Jani Lyyski intervjuas efter matchen. Foto: Axel Eriksson.
  • Gabriel Petrovic. Foto: Axel Eriksson.
  • IFK:s lag i den historiska Champions League-debuten. Foto: Axel Eriksson.
  • Legia Warszawa. Foto: Axel Eriksson.

IFK föll tungt

Fotboll: IFK Mariehamn föll med 0-3 hemma mot Legia Warszawa i den första matchen av två mot de polska giganterna i Champions League-kvalet. Grönvitt fick en mardrömsstart då Aapo Mäenpää orsakade en straff som brassen Guilherme öppnade målskyttet på i den 8:e matchminuten.

Surt för ålänningarna – och särskilt målvakten Andreas Vaikla som gick åt rätt håll och så när lyckades styra undan straffen.

I den 37:e matchminuten fick IFK sin kanske vassaste chans i matchen då Brian Span kom helt fri med motståndarmålvakten Arkadiusz Malarz. Av avslutet fanns dock mer och önska.

I stället fick gästerna in två psykologiskt tunga mål i slutet av den första akten. Dominik Nagy satte 2-0 i den 40:e minuten då IFK-målvakten Andreas Vaikla inte lyckades styra undan anfallaren Kasper Hämäläinens nick.

Finländaren satte sedan 3-0 på kontring bara fyra minuter senare.

IFK fick dessutom spela större delen av den andra halvleken med en man mindre efter att Anthony Dafaa dragit på sig sitt andra gula kort med dryga timmen spelat.

Ett tungt resultat inför returen i Polen.