Publicerad: torsdag, 10 augusti, 2017 - 21:33Uppdaterad: fredag, 11 augusti, 2017 - 10:22

IFK förlorade mot RoPS

IFK Mariehamn hade ingenting att hämta mot RoPS i Rovaniemi, hemmalaget vann helt rättvist med 3-0.

Spelmässigt var RoPS det klart bättre laget och det första målet kom efter en hörna som förre IFK-spelaren Charlie Trafford nickade i mål efter elva minuter. Hemmalaget ökade på ledningen tre minuter in i den andra halvleken genom Simo Roiha. Efter det bytte IFK in nyförvärvet Filip Hlupik, men det gav ingen förändring i matchbilden. Slutresultatet fastställdes med dryga tio minuter kvar av ordinarie tid när Emeka Eze gjorde det tredje målet för RoPS.

IFK ligger på åttonde plats i tabellen med 27 poäng och har inte vunnit en match sedan den 27 juni. Nästa match spelar IFK på måndag då Kuopio-laget KuPS kommer på besök till Mariehamn.