Publicerad: fredag, 21 april, 2017 - 20:30Uppdaterad: lördag, 22 april, 2017 - 12:13
  • 3072 åskådare såg FC Inter spela oavgjort mot IFK Mariehamn i Åbo. Foto: Hasse Persson-Bru.

IFK kryssade mot Inter

Fotboll: IFK Mariehamn spelade 1-1 i fredagens bortamatch mot FC Inter i Åbo. Aleksei Kangaskolkka gav IFK ledningen redan i matchens andra minut men Inter kom tillbaka genom Njazi Kuqis kvittering i den 24:e minuten.

Det var Gabriel Petrovic som friställde Aleksei Kangsaskolkka med en djupledsboll i inledningen av matchen som gav IFK en drömstart. Inters kvittering kom till efter en lång boll från Inter-mittfältaren Julien Faubert som nådde Njazi Kuqi inne i IFK:s straffområde. Kuqi gjorde en perfekt nedtagning och vände bort både Kristian Kojola och Andreas Vaikkla innan han avslutade rakt i brösten på Jani Lyyski. Returen snappades upp av Kuqi som tryckte upp bollen i nättaket.

FC Inter hade mer initativ under den första havleken och var närmast ett ledningsmål. IFK-måvalten Andreas Vaikkla pressades till en bra räddning på Mika Mäkitalos skott. I den 42:a minuten tvingades IFK-anfallaren Aleksei Kangaskolkka till byte efter att ha dragit på sig en skada på baksida lår. Rezgar Amani tog hans plats i anfallet.

I en kampfylld andra halvlek hade IFK bättre kontroll på Inter. Men den andra halvleken bjöd inte på något skönspel och båda lagen hade svårt att skapa några riktiga målchanser. IFK försökte skaka om i offensiven genom att kasta in Robin Sid på vänsterkanten och flytta över Robbin Sellin till högerkanten samtidigt som Brian Span gick upp i anfallet istället för utbytte Lucky Mkosana. Men roteringen gav ingen utdelning. I slutändan var det Inter som var närmast ett segermål utan att ändå vara riktigt nära. 1-1 var ett logiskt slutresultat

- Det kunde ha gått åt vilket håll som helst, sa IFK:s tränare Peter Lundberg efteråt.

- Jag tycker att det var en insats mitt i raden, där det såg ut att vara två trötta lag på en tungsprungen plan. I den första halvleken hade vi chansen att straffa dem när de stog väldigt högt med sin backlinje, men vi misslyckades med det och sedan rätade de till det, sa Peter Lundberg.

Aleksei Kangaskolkka ska undersökas närmare, men missar sannolikt den kommande ligamatchen och i värsta fall flera matcher.