Publicerad: lördag, 27 maj, 2017 - 20:10Uppdaterad: lördag, 27 maj, 2017 - 20:24
  • Anfallaren Aleksei Kangaskolkka öppnade målskyttet för IFK borta mot SJK. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.

IFK tog en pinne i Seinäjoki

Fotboll: IFK Mariehamn fick med sig en poäng från Seinäjoki efter oavgjort, 1-1, borta mot SJK i Fotbollsligan.

Grönvitt tog ledningen i den 17:e matchminuten då anfallaren Aleksei Kangaskolkka läckert chippade in 1-0.

Hemmalaget kvitterade i den 52:a minuten. SJK-försvararen Mehmet Hetemaj höll sig påpassligt framme på en hörna och tog tillvara på en retur från IFK-målvakten Andreas Vaikla.

Resultatet stod sig matchen ut trots att båda lagen hade rikligt med lägen att ta ledningen.

IFK:s kanske vassaste möjlighet i den andra akten kom med drygt 20 minuter kvar att spela när Brian Span böjde bollen, via motståndarmålvakten, i stolpen. IFK, på niondeplatsen i tabellen med 11 poäng på 9 matcher, tar emot tabellåttan RoPS i den kommande omgången den 31 maj.