Publicerad: fredag, 10 mars, 2017 - 22:32Uppdaterad: lördag, 11 mars, 2017 - 23:25

IFK vann första matchen

Ishockey: IFK Mariehamn vann med 4-0 (0-0, 1-0, 3-0) mot Gimo IF. Fredagskvällens segern Inför ögonen på 441 åskådare i Islandia innebär att IFK reser till Gimo med chans att avgöra playoff-spelet om en plats i division 2-kvalet redan imorgon lördag.

Den första perioden var lite avvaktande från båda sidor och när väl chanserna dök upp fumlande spelarna med avsluten. IFK höll rent framför egen kasse och gästerna skapade i princip ingenting.

Efter pausvilan kom Gimo ut som det starkare laget. IFK-målvakten Henri Aaltovirta tvingades till ett para vassa räddningar i upptakten av den andra perioden. Men ju längre perioden led, desto mer tog IFK över. Med dryga fyra minuter kvar av mellanakten bröt sig Konstantin Ljubobratets igenom Gimo-försvaret och serverade Mathias Kerwien som brände ett jätteläge. Istället var det Ljubobratets som fick spräcka målnollan när han dundrade in 1-0 precis som klockan tickade upp på 19.00 i den andra perioden.

I den tredje perioden fick IFK en drömstart. Robin Englund bröt ett Gimo-anfalll vid egen blålinje och Dominic Ingström åkte sig fri men släppte kyligt pucken i sidled för anstormande Emil Molander som tryckte in 2-0 efter 3.09. Niklas Westerback satte 3-0 i ett snabbt och rörligt powerplay 11.02 in i perioden där Dominic Ingström och Niklas Kerwien stod för assisterna. Nickas Herou satte sedan 4-0 med ett tungt skott från blålinjen 16.07 in i perioden, också det målet kom i spel 5-mot-4.