Publicerad: lördag, 13 maj, 2017 - 17:22Uppdaterad: lördag, 13 maj, 2017 - 18:10
  • Johannes Nordström tycktes trivas i sin nya anfallsroll och tackade med två mål. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • John Blomqvist tog vara på en målvaktsretur fram till 3-0 . Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Inlånade Rezgar Amani från IFK Mariehamn stod för ett mål och två assist. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Samuel Nordberg blev siste målskytt i matchen. Foto: Hasse Persson-Bru.

Säker seger för FC Åland

Fotboll:I herrarnas division 3 vann FC Åland lördagens hemmamatch mot FC Boda med 5-0. Hemmalaget var på stort spelhumör under den första halvleken och dominerade ute på planen. Johannes Nordström som tog plats i anfallet den här matchen gav hemmalaget ledningen på straff efter 19 minuter och ökade på ledningen i den 36:e minuten framspelad av Rezgar Amani. Bara minuten senare ökade John Blomqvist på till 3-0 när han tog till vara på en målvaktsretur som uppstod efterTed Göstas avslut.

Ett avstannande FC Åland kunde i den andra halvleken bevaka ledningen. I den 73:e minuten letade sig dock Rezgar Amani fram till läget genom att bryta in från högerkanten och avsluta med vänstern intill målvaktens högra stolpe fram till 4-0. Amani kunde även spela fram till matchens sista mål när han serverade inbytte Samuel Nordberg som pricksköt in 5-0. FC Åland är fortsatt obesegrade i division 3 och har ännu inte släppt in ett enda mål.