Publicerad: lördag, 29 maj, 2010 - 22:37Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Straffdrama när IFK föll mot HJK

Fotboll: IFK Mariehamn förlorade på lördagen en dramatisk hemmamatch mot de regerande finska mästarna HJK med 1-2. HJK tog ledningen redan i den 8:e minuten när holländaren Danny Hoesen rann igenom IFK:s mittförsvar. IFK saknade inte heller chanser, men gästernas Hoesen fick den vassaste chansen när han ställdes helt fri med Willis Ochieng, som dock gjorde en utmärkt räddning. Mate Dujilo vrickade sedan foten och tvingades utgå i halvtid, ersatt av Medoune Gueye. IFK inledde den andra halvleken strålande och skapade ett rejält tryck på gästerna, bland annat Tamas Gruborovics var mycket nära att sätta kvitteringen på nick. Istället var det HJK som fick chansen att utöka när Gueye satte ut benet och fällde gästernas Medo. Inbytte skytteligaledaren Juho Mäkelä satte 0-2 från straffpunkten minut 67. Innan matchminut 68 var över hade Gueye svarat för en vildsint tackling riktad mot Dawda Bah som utnyttjade situationen och föll handlöst i straffområdet. Mäkelä stegade fram till straffpunkten på nytt, men den här gången räddade Willis Ochieng. IFK tappade övertaget i matchen men lyckas ändå reducera i den 88:e minuten genom Ekhiabi Okodugha. På tilläggstid föll Gueye omkull i HJK:s straffområde, men domaren friade. IFK hade ytterligare tre misstänkta straffsituationer, där domaren valde att fria. Efteråt var både spelare och publik mäkta irriterade över domsluten som den här gången gick IFK emot. Men ännu en förlust var ett ofrånkomligt faktum, och IFK ligger därmed kvar på en sistaplats med tre inspelade poäng.