• Tränaren Peter Lundberg och resten av laget har en tuff vecka med tre bortamatcher på raken. Foto: Owe Sjöblom
Tränaren Peter Lundberg intervjuas av Owe Sjölom
Publicerad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 06:11, uppdaterad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 10:13

Tuff vecka för IFK

IFK Mariehamn går in i slutfasen av årets fotbollsliga och den kommande veckan är riktigt tuff med tre bortamatcher på raken

I natt reste laget till Helsingfors och sen vidare till Lahtis där FC Lahti står för motståndet, sen väntar JJK i Jyväskylä på måndag och nästa fredag är IFK i Rovaniemi för match mot RoPS.

- Vi kommer hem mellan matcherna så att vi får träna på hemmaplan och grabbarna får vara med familjen, säger tränaren Peter Lundberg.

Inför kvällens match ligger IFK på femte plats med 43 poäng och Lahti är trea med 46 poäng. Vid lagens två tidigare möten i ligan så är det Lahti som gått segrande båda gångerna, dom vann med 2-0 i Mariehamn i slutet av maj och i Lahtis vann dom med hela 6-2.

IFK har alla spelare förutom Robbin Sellin, Rezgar Amani och Anthony Dafaa Clement tillgängliga. Dafaa fick en smäll i huvudet vid torsdagens träning och kunde därför inte resa med till Lahtis.

Fler Sport

Jonas Andersson tog hem julskinka med perfekt serie

Bowling: Jonas Andersson tog hem segern julskinkan och segern i BC Clippers klassiska decembertävling med samma namn. Med en perfekt serie vann han tävlingen storstilat.

Våsc åkte på storstryk

Innebandy: Våsc åkte på storstryk i söndagens omgång i damernas divison 2A Uppland. 2-16 blev siffrorna innan eländet var över.

Tredje raka Alltreansegern för IFK

Niklas Westerback summerar helgens båda matcher.
Ishockey: IFK Mariehamn har fått en smakstart i Alltrean. Under söndagen tog laget sin tredje raka seger när man besegrade Södertälje Pojkarnas AIF med 7-5 hemma i Islandia.

Emil Sundberg fyra i FM

Kraftsport:Emil Sundberg slutade fyra bland 15 lyftare i söndagens FM i klassisk styrkelyft i 105 kg-klassen.

JIK:s B-damer föll mot Lidingö

Volleyboll: Jomala IK:s b-lag förlorade söndagens hemmamatch i divison 2 norra.

Fellman 46:a i jaktstarten

Skidskytte: Jenny Fellman tappade fyra placeringar under söndagens jaktstart i IBU-cupen i schweiziska Lenzerheide. Hon slutade på 46:e plats.

JIK vann över Lidingö

Volleyboll: Jomala IK:s damer tog en ny hemmaseger i division 2 norra under lördagen.

En poäng för IF Fram – noll för Våsc

Innebandy: IF Fram tog en poäng under helgens två bortamatcher i division 3.

Gymnaster avslutade på topp

Gymnastik: Mariehamns gymnastikförening hade sin sista tävling för åren när man deltog i Hammarbygymnasternas Julcupen i Stockholm. Det slutade med...