Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 augusti, 2017 - 19:33Uppdaterad: tisdag, 15 augusti, 2017 - 16:04
  • Robin Sid var kvick i både tanke och fötter och gjorde sitt tredje ligamål för säsongen. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Filip Hlúpik gjorde sitt första inhopp på hemmaplan. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Amos Ekhalie gjorde sitt andra mål för säsongen. Foto: Hasse Persson-Bru.

Vändningen för IFK?

Fotboll: IFK Mariehamn vann över KuPS med 2-1 och tog sin första seger sedan juni månad. Tre välförtjänta poäng för hemmalaget som jobbade hårt matchen igenom.

Det var IFK som tog tag i matchen från början. Amos Ekhalie lossade första skottet på mål efter sju minuter. Kort därpå mötte Robin Sid ett inlägg från Brian Span med pannan, men nicken gick rakt på Otso Virtanen i KuPS-målet. Men Sid skulle få fler chanser.

I den 29:e minuten hittade Robbin Sellin fram med ett inspel från vänsterkanten till Robin Sid som tog emot bollen inne i straffområdet. Sid vred runt och placerade behärskat in 1-0 med vänsterfoten intill målvaktens vänstra stolpe.

KuPS ryckte upp sig en aning efter baklängesmålet men IFK var starkare i duellspelet och var framgångsrika i att störa gästerna i deras uppbyggnadsspel. KuPS var aldrig riktigt nära att skaka fram en giftig målchans under de första 45. Istället var det Robin Sid som visade hemmapubliken att han var sugen på mer när han skickade iväg en långboll som med lite mer tryck hade kunnat ställa Otso Virtanen som var långt utanför sitt mål. Lagen gick till halvtidsvila med ställningen 1-0.

I den 62:a minuten kunde IFK utöka till 2-0 genom Amos Ekhalie som sittande stötte in bollen från nära håll efter ett fint inspel från vänsterkanten av Albin Grandlund. IFK var närmare 3-0 än en reducering från gästerna. Men kraftfulla avslut med pannan från både Aleksei Kangaskolkka och Kristian Kojola räddades av KuPS-målvakten Virtanen som såg till att hålla nere siffrorna under den andra halvleken. Lite onödig spänning blev det istället i slutet när Ats Purje rann igenom och satte reduceringen 2-1 på stopptid.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.