Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 oktober, 2018 - 15:40
  • Tingsrätten dömde en 34-åring till villkorligt fängelse. Arkivfoto: Malin Lundberg.

34-åring döms till villkorligt fängelse

En 34-årig man har dömts till villkorligt fängelse i fyra månader för våldsamt motstånd mot tjänsteman och lindrig skadegörelse.

Inledningsvis stod han också åtalad för misshandel av en kvinna men då de hade förlikats lades den åtalspunkten ner.

Mannen erkände i rätten att han inte hade följt de instruktioner han fick av de polismän som ryckt ut med anledning av den misstänkta misshandeln mot kvinnan. Han erkände också skadegörelsen han gjort i en cell i polishuset. Han sade dock att han vid tidpunkten befunnit sig i ett psykotiskt tillstånd och därför tyckte han att en lindrigare straffskala skulle tillämpas.

Tingsrätten ansåg inte inte att utdömande av straff i enlighet med praxis skulle leda till ett oskäligt eller exceptionellt skadligt slutresultat, så man dömde 34-åringen till det straff åklagaren yrkade på. Mannen ska också betala 100 euro i ersättning till polisen för skadegörelsen och 80 euro i brottsofferavgift.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »