Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 31 oktober, 2018 - 13:52
  • Tingsrätten. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Åtalad för hot vid flygplats

En man stod i dag åtalad vid Ålands tingsrätt för olaga hot och narkotikabrott för en händelse vid Mariehamns flygplats i juni i år.

Mannen hade på plats hotat personal om de inte skulle hjälpa honom att snabbt flyga till ett resmål, där en av mannens anhöriga var svårt sjuk. Personalen försökte hjälpa mannen, men han hade enbart kontanter och ett bankkort som han inte hade koder till. Kontanter är inte godkänt som betalningsmedel vid bokningar på nätet. Mannen hotade de två anställda att han skulle komma tillbaka ”och göra slut på dem” och hotade dem också med sexuellt våld. De båda anställda hade upplevt situationen som hotfull och obehaglig då mannen kändes oberäknelig och närgången. Mannen kom inte ihåg situationen. Dessutom åtalades han för att ha innehaft narkotikaklassade tabletter, men mannen hävdade att tabletterna inte var hans utan en anhörigs. Åklagaren Ina Johansson yrkade på ett straff på 45 dagsböter. Dom i fallet kommer senare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »