Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 januari, 2024 - 15:09Uppdaterad: måndag, 8 januari, 2024 - 16:43
  • EW Finland hade svårt att hitta personal till M/S Ejdern. Arkivbild.

Berndtsson: Olycklig kombination bakom personalbrist

En olycklig kombination av en åldrande flotta, en generell brist på sjöfolk och svårigheter att hitta inhoppare kring jul och nyår. Det är förklaringen till att vissa avgångar i skärgårdstrafiken har ställts in på grund av personalbrist. Det säger Oskar Berndtsson, direktör vid EW Finland.

Den 27:e december ställdes två turer på tvärgående linjen in och den 3:e januari ställdes en tur in på grund av personalbrist.
 
– När något går sönder kan vi inte lämna fartyget obemannat och sedan förra våren ända till nu har det varit jättemycket oförutsedda avbrott på olika linjer, säger Oskar Berndtsson. 
Enligt honom ställde sjukskrivningar bland personalen runt jul- och nyår till det, då det var svårt att få tag i inhoppare. Men inställda turer på grund av personalbrist ska inte behöva bli en följetong under året enligt honom. 

– Vi har väl inte så hemskt mycket jular på kommande de närmaste tolv månaderna, säger Oskar Berndtsson. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »