Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 november, 2017 - 06:07
  • En 52-åring döms till böter för tre fall av misshandel. Foto: Malin Lundberg.

Böter för misshandel av busfrön

En 52-årig man har av tingsrätten dömts att betala 75 dagsböter på totalt 1.275 euro för tre fall av misshandel samt olaga hot.

Mannen hade bland annat slagit en pojke lätt i ansiktet och vridit om en annan pojkes öra, tagit strypgrepp och pressat dem mot en häck.

Mannen hade före händelsen störts av att tre pojkar kastat en tennisboll mot hans hus. Pojkarna hade enligt egen berättelse planerat att gå och busknacka men sedan bestämt sig för att i stället kasta en tennisboll mot mannens fönster. De hade först sprungit iväg men senare kommit tillbaka och då hade tumult uppstått.

Tingsrätten konstaterar att pojkarna stört mannen i hans hem men påpekar att det inte är rätt att använda våld. Utöver dagsböterna döms mannen att betala över 6.000 euro i olika ersättningar för bland annat rättegångskostnader samt sveda och värk.

Mannen gjorde också en motanmälan för hemfridsbrott, misshandel och skadegörelse men den fördes inte till åklagare eftersom pojkarna var under 15 år.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »