Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 december, 2017 - 15:42Uppdaterad: tisdag, 5 december, 2017 - 17:44
  • Veronika Thörnroos och Jörgen Pettersson vill bli centerns ordförande. Pressbild

Centerns ledare väljs i kväll

Jörgen eller Veronika? I kväll samlas Åländsk center till en höststämma där valet av ordförande väckt mest förhandsintresse. En oenig valberedning föreslår omval av Jörgen Pettersson som lett partiet de två senaste åren, men 2 av 6 röstade för Veronika Thörnroos.

Bägge säger att de är eniga i de flesta sakfrågor men när det gäller frågan om den som väljs till ordförande också ska vara centerns lantrådskandidat finns delade meningar.

-Det är laget som ska ta fram lantrådskandidaten, säger Jörgen Pettersson som påpekar att det inte är självklart att ordförande blir invald i lagtinget.

-Jag tycker det är väldigt viktigt att man redan här och nu kan säga att den som är ordförande också kommer att vara den som är vår lantrådskandidat, säger Veronika Thörnroos som menar att man annars ger ett osäkert intryck.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »