Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 november, 2017 - 09:53Uppdaterad: fredag, 17 november, 2017 - 12:02
  • MC-förarens liv gick inte att rädda efter olyckan vid Färjsundet i september. Arkivfoto: Owe Sjöblom.

Dödsvållande efter olycka till åtalsprövning

Polisen har nu avslutat förundersökningen i ärendet med den trafikolycka som inträffade i början av september i Finström på Nya Godbyvägen mellan en paketbil och en motorcykel.

Motorcyklisten, en svensk man född 1949, avled efter olyckan. Förundersökningsledaren Tuomas Nymark säger till Ålands radio att allt tyder på att kollisionen var en olyckshändelse.

- Vi har några olika hypoteser till varför paketbilen som färdades mot nordost kom över på fel sida av vägen och krockade med motorcykeln, men vi har ingen helt klar och tydlig bild så det blir upp till tingsrätten att fastställa, säger Nymark.

Klart är i alla fall alkohol inte hade någon del i händelsen, och paketbilsföraren ska inte heller ha sysslat med mobiltelefonen. Ärendet har nu har gått till åtalsprövning och paketbilsföraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten och dödsvållande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »