• Tingsrätten dömde flera personer för olika trafikbrott i dag. Foto: Malin Lundberg.
Publicerad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 16:56

Dömdes efter krock på Kalmarnäsvägen

Tingsrätten dömde i dag en 18-årig kvinna och en 20-årig man för äventyrande av trafiksäkerheten.

De hade kört varsin bil i hög hastighet på Kalmarnäsvägen i juli, och i samband med det kolliderade de med varandra och körde i diket. Mannens bil voltade innan den stannade på taket i diket. Kvinnan och mannen döms till 30 dagsböter om totalt 180 euro var.

Tingsrätten har också dömt tre män för rattfylleribrott i dag. En 24-åring döms för grovt rattfylleri efter att ha kört bil från Eckerö till stan med drygt en och en halv promille alkohol i blodet. En 59-åring och en 48-åring döms för rattfylleri efter att ha kört motorcykel respektive bil med drygt en halv promille alkohol i blodet.

För 24-åringen blir straffet villkorligt fängelse i 75 dagar, 45 dagsböter på totalt 1350 euro och ett körförbud till mitten av maj 2020. 59-åringen och 48-åringen får 30 dagsböter var och körförbud som går ut i augusti respektive juli 2018.

Fler Nyheter

Skolstart bestäms av skolskjutsar

Både norra och södra Ålands högstadiedistrikt har tidpunkten för skolstarten på mornarna anpassad efter skolskjutsarna.

Åland blir testområde för smarta nät

Finlands regering och landskapsregeringen har kommit överens om att Åland ska bli testområde för smarta nät och ny teknologi inom energiområdet. Enligt initiativet ska Åland i framtiden utgöra ett modellområde för framtidens flexibla energisystem, som baserar sig på smarta elnät och på produktion och förbrukning av hundraprocentigt förnybar energi.

Dömd för motstånd mot ordningsvakter

En 20-åring har dömts till 25 dagsböter om totalt 325 euro för motstånd mot person som upprätthåller ordningen och hindrande av tjänsteman.

Vill förhandla om avräkningsgrunden

Landskapsregeringen anser att det är hög tid att det börjar förhandlas om en höjning av avräkningsgrunden och att det blir en lösning kring hur rikets vård- och landskapsreform påverkar den åländska ekonomin. Det framförs i en skrivelse till bland andra statsminister Juha Sipilä och finansminister Petteri Orpo.

Strömavbrott och bilkö på Vårdö

Större delen av Vårdö är utan ström på grund av ett tillbud vid bygget av Vårdö bro. En elstolpe kördes omkull i förmiddags vilket, förutom elavbrottet, ledde till att trafiken över bron tillfälligt stoppades under ett par timmar.

Höjda avgifter i Eckerö

Kommunfullmäktige i Eckerö har godkänt höjda avgifter för bland annat avfall, bygglov, hyror och plogning för pensionärer över 80 år som åtnjuter kommual hemservice.

Hundratals företag drabbade av överbelastningsattack

Fredagens överbelastningsattack, eller så kallad Ddos-attack, drabbade över 100 åländska företag, uppger Ålcom.

Staden tar upp plan för Rönnbergs torg och Eriksson Capital

Stadsutvecklingsnämnden i Mariehamn kommer i kväll att ta ställning till både det nya förslaget till stadsplan för Rönnbergs torg, och Eriksson Capitals planer för centrumtomterna på Torggatan.

Slutdatum för entreprenaden flyttas fram

Slutdatumet för när entreprenaden på Ålandsvägen ska bli klar skjuts fram. Det meddelar Mariehamns stad via deras hemsida.