Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 24 maj, 2021 - 15:07Uppdaterad: måndag, 24 maj, 2021 - 17:30
  • HI höll nyligen årsmöte. Foto: Hållbart initiativ

HI återvalde talespersoner

Hållbart initiativ, HI, återvalde talespersonerna Alfons Röblom och Annette Bergbo vid sitt årsmöte nyligen.

I november aviserade partiet att Bergbo skulle kliva av, men man valde att skjuta upp det efter förslag av partiets rekryteringsråd. De skriver i ett pressmeddelande att flera kandidater sagt att en senareläggning av valet skulle öka chanserna för att de skulle tacka ja.

–Det är viktigare att det blir rätt person än att det sker förhastat. Vi är glada för att Annette Bergbo står till förfogande till dess, skriver rekryteringsrådets Kim Hansson.
Partiet har i stället för en vanlig styrelse fyra råd, till dem valdes Annica Sviberg som ordförande för förvaltnings- och ekonomirådet, Erica Scott till politikrådet, Ann-Lis Biström till evenemangs- och kommunikationsrådet och rekryteringsrådet väljs av förvaltnings- och ekonomirådet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »