Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 mars, 2017 - 05:48Uppdaterad: fredag, 24 mars, 2017 - 06:26
  • Gun-Mari Lindholm representerar Åland i EU:s regionkommitté. Foto: Ulf Weman.

Inget svar om EU-platser

Det finns ännu inget säkert svar på vad som ska hända med de 73 platser som blir lediga i Europaparlamentet när Storbritannien lämnar EU-samarbetet.

Det konstaterar lagtingsledamot Gun-Mari Lindholm, moderat, som är Ålands representant i EU:s regionkommitté. I ett pressmeddelande skriver Lindholm att bland annat ”Brexit” fanns på agendan under kommitténs plenum i förrgår. EU:s chefsförhandlare Michel Barnier, som deltog i mötet, vidhöll komplexiteten av britternas utträde men gav inte något klart svar på frågan om parlamentsplatserna.

Som vi tidigare berättat finns bland annat på Åland förhoppningar om att de platser Storbritannien nu har inte ska frysas utan delas ut till exempel till självstyrda regioner.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »