Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 februari, 2023 - 06:06Uppdaterad: tisdag, 21 februari, 2023 - 07:47

Körde berusad och somnade vid ratten – döms till villkorligt fängelse

En man döms av Ålands tingsrätt till ett villkorligt fängelsestraff för grovt rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten.

I juli förra året körde mannen sin bil på Lemlandsvägen från Mariehamn mot Knutsboda trots att han vid tillfället hade minst 0.93 promille i blodet. Mannen somnade vid ratten och förlorade kontrollen över bilen. Bilen korsade körfältet för motkommande trafik, krockade med ett vägräcke och voltade för att sedan bli liggande på körbanan. Mannen har erkänt gärningarna och målet avgjordes genom skriftligt förfarande.

Eftersom vägräcket tillhör Ålands landskapsregering var de målsägande i målet men har varken yrkat på straff eller ersättning. Mannen döms till villkorligt fängelse i 45 dagar och till 30 dagsböter på totalt 960 euro. Mannen ska också ersätta staten för kostnaderna för rusmedelsundersökningen och betala brottsofferavgift på 80 euro. Domen har inte vunnit laga kraft.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »