Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 29 maj, 2017 - 15:27Uppdaterad: tisdag, 30 maj, 2017 - 06:33
  • Det nya lagförslaget innebär bland annat att fysiska anslagstavlor som den på bilden ersätts med elektroniska. Arkivfoto.

Lagförslag om elektronisk förvaltning

Landskapsregeringen har tagit fram ett lagförslag om elektronisk förvaltning. Syftet är att anpassa landskaps- och kommunalförvaltningen till den digitala utvecklingen.

Lagberedare Sören Silverström säger att en av de största förändringarna är att de fysiska anslagstavlorna ska ersättas av elektroniska på myndigheternas hemsidor.
- En annan förändring görs för att underlätta att elektroniska delgivningar, man ska kunna skicka vissa beslut med e-post om mottagaren har godkänt det, säger Silverström.
Enligt lagförslaget blir myndigheter skyldiga att bekräfta att de tagit emot ett e-postmeddelande och landskapsregeringen föreslår också att bestämmelser införs som möjliggör att myndigheter kan underteckna handlingar elektroniskt eller med underskrifter som inte är handskrivna.
Lagtinget fick lagförslaget på sitt bord förra veckan och då remitterades det till lag- och kulturutskottet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »