Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 augusti, 2022 - 08:16Uppdaterad: torsdag, 25 augusti, 2022 - 10:25
  • I dag ska LR ska ta beslut om överklagan om elhybriddomen ska lämnas in. Arkivbild.

LR meddelar om överklagan klockan 13.00

I dag klockan 13.00 meddelar landskapsregeringen om de ska överklaga tingsrättens dom om elhybridfärjan eller inte.

Det hålls en presskonferens som sänds på Ålands Radios hemsida och i appen ÅRTV-play.

I dagens Nya Åland går det att läsa att LR tagit beslut om att överklaga, men enligt infrastrukturavdelnings byråchef, Niklas Karlman, hade inget sådant beslut tagits.

- Vi meddelade tidigare missnöje med domen och det ger oss möjligheten att överklaga, men om det blir en överklagan är ännu inte bestämt, sade Niklas Karlman till Ålands Radio på torsdagsmorgonen.
Senast i morgon fredag ska överklagan vara inlämnad. Landskapsregeringen har överläggningar under förmiddagen och meddelar alltså sitt beslut klockan 13.00.

Det var i mitten av juni som Ålands tingsrätt dömde landskapsregeringen för avtalsbrott och att betala 10,5 miljoner euro plus ränta till ett konsortium bestående av Finferries och Ansgar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »