Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 januari, 2024 - 14:49Uppdaterad: måndag, 8 januari, 2024 - 16:01
  • Infrastrukturminister Camilla Gunell. Arkivfoto.

Måttet snart rågat för LR – “Allvarlig diskussion” ska tas med EW Finland

EW Finland Oy:s bemanningssvårigheter har ytterligare försvårat situationen i skärgårdstrafiken när färjorna drabbats av tekniska problem. Infrastrukturminister Camilla Gunell (S) säger att man nu måste ta en allvarlig diskussion med bolaget.   

– Det går inte att acceptera så mycket mer krångel, säger hon.   

Som Ålands Radio rapporterat om dröjde det innan EW Finland hittade personal till M/S Ejdern som hoppade in på tvärgående linjen när M/S Mergus hade tekniska problem. Nu är M/S Ådan ur trafik och enligt Gunell så var bemanningsproblem orsaken till varför det dröjde innan M/S Knipan kunde köra på linjen Åva-Osnäs.   

– Vi får göra det bästa av situationen. På avdelningen har de gjort allt de kan för att få det att fungera, men det hänger på att entreprenören lägger manken till för att hitta personal och där kanske det inte till alla delar har fungerat fullt ut den här gången, säger Gunell.   

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »