Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 6 september, 2018 - 11:47Uppdaterad: torsdag, 6 september, 2018 - 12:11
  • Sveriges nya generalkonsul är en av dem som kommenterar valresultatet under söndagens valvaka. Arkivfoto: Owe Sjöblom

Moderaterna ordnar svensk valvaka

I samband med att Sverige på söndag håller val till riksdag, landsting och kommunfullmäktige ordnar Moderat samling på Åland en valvaka på restaurang Indigo i Mariehamn under kvällen.

I ett pressmeddelande berättar partiet att man visar svenska TV4:s valvaka på storbildsskärm och att en panel ger kommentarer om de valresultat som dyker upp under kvällen.

I panelen sitter Sveriges generalkonsul i Mariehamn Claes Hammar, Harriet Lindeman och Michelle Grönlund, och därtill finns svenska riksdagsledamöterna Per Lodenius, Annicka Engblom och Hans Wallmark med på telefon. Även moderaternas partiledare Annette Holmberg-Jansson och styrelsemedlem Danne Sundman är med på telefon från moderaternas valvaka i Sverige.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »