Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 29 mars, 2017 - 15:23
  • Harry Jansson och Katrin Sjögren diskuterade självstyrelsen i lagtinget i dag. Arkivfoto: Nina Eriksén.

Ny kommitté för självstyrelsen föreslås

Efter att förslaget på en ny utvecklad autonomi för Åland är klar om en månad, inleds en komplicerad tid för att ro det hela i hamn.

Centerns Harry Jansson föreslog i lagtinget i dag att Åland behöver en ny egen parlamentarisk kommitté efter att Ålandskommittén levererat sitt förslag.

- Har landskapsregeringen tänkt hur man skall agera efter att kommittén levererat sitt slutbetänkande, undrade Harry Jansson.

Lantrådet Katrin Sjögren, liberal, var inte främmande för förslaget och betonade samarbete i frågan. Harry Jansson poängterade också att en tänkt ny parlamentarisk arbetsgrupp också borde ta itu med de språkliga frågorna. De allt större svårigheterna för svenskan in Finland är ett hot mot självstyrelsen. Den 25 april håller

Ålandskommittén sitt sista möte om allt går enligt planerna. Då skall det finnas ett förslag till en ny utvecklad autonomi för Åland, som skall gälla från jubelåret 2022.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »