Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 29 september, 2017 - 14:44Uppdaterad: fredag, 29 september, 2017 - 15:09
  • Simon Holmström är ordförande för Ålands natur och miljö som startar en alternativ kortruttsutredning. Arkivfoto: Ulf Weman.

Startar alternativ kortruttsutredning

Ålands natur och miljö ska genomföra en egen utredning av kortrutten. Det berättar Simon Holmström, ordförande i föreningen, som anser att det behövs ett alternativ till landskapsregeringens utredningar av korttrutten.

Därför söker föreningen nu en ”oberoende” ekonom som inte ansluter sig till landskapsregeringens tidigare beräkningar. Ekonomen kommer arbeta med utredningen tillsammans med bland annat skeppsbyggaringenjörer och beteendevetare, och ska under oktober och november bland annat titta på kostnader och lönsamheten i investeringar.

- Det här gör vi för att vi ser att landskapsregeringen har gjort fel från början. De har fokuserat otroligt mycket på ekonomi, och inte på omställningsambitioner. Vi startar vid omställningsambitionerna och sen räknar vi på ekonomin, säger Holmström.

Utredningen beräknas vara klar i slutet av det här året.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »