Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 6 september, 2018 - 11:09Uppdaterad: torsdag, 6 september, 2018 - 11:15
  • Centerns Veronica Thörnroos vill ha tydligare helhetsbild av landskapets ekonomi. Arkivfoto: Malin Lundberg

Thörnroos efterlyser koncernbokslut

Det börjar bli allt svårare att få ett helhetsgrepp över landskapet Ålands offentliga ekonomi. Det sade Veronica Thörnroos (C) i lagtingsdebatten igår.

-I arbetet i finans- och näringsutskottet har det slagit mig att det på det övergripande planet blivit allt svårare eftersom det inte finns ett koncernbokslut.

Thörnroos menar att man inom utskottet diskuterat att det behövs ett koncernbokslut med motiveringen att landskapet har lagt ut en del av verksamheten på bolag, affärverk och en förening.

-Eftersom vi gjort en del interna omorganiseringar som exempelvis att Fastighetsverket blivit för sig vilket medfört stora ändringar inom ÅHS och vi har Posten och Paf, så tycker jag faktiskt att vi gemensamt ska fundera om det är något vi borde övergå till.

Också landskapsrevisorn har, i berättelsen för 2017, skrivit att man borde överväga nyttan med att göra upp ett koncernbokslut.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »