Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 31 juli, 2017 - 10:27Uppdaterad: måndag, 31 juli, 2017 - 10:31
  • Mannen som stal parfym på Grace fick villkorligt fängelse. Foto: Viking Line.

Villkorligt fängelse för parfymstöld på Grace

En man som stulit parfymartiklar från taxfree-affären ombord på M/S Viking Grace har dömts till villkorligt fängelse av tingsrätten.

Det var i november förra året som vaktpersonalen på fartyget påträffade mannen med fyra parfymartiklar till ett värde av 290 euro på sig. Mannen hade i åtminstone tre omgångar fört parfymartiklar till sin hytt under samma resa och det totala värdet på produkterna var 1.144 euro.

Mannen har tidigare dömts för en rad liknande brott – senast i slutet av förra året till villkorligt fängelse då han begick ett nästan identiskt brott på ett annat fartyg.

Åklagaren yrkade på ovillkorligt fängelsestraff då mannen fortsatt begå likartade brott trots tidigare ovillkorliga fängelsestraff. Men tingsrättens bedömning är att mannens brott ännu i detta skede kan försonas genom ett villkorligt fängelsestraff. Mannen fick 60 dagar villkorligt fängelsestraff och prövotiden gäller till juli 2019.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »