Publicerad: söndag, 2 juli, 2023 - 15:06Uppdaterad: söndag, 2 juli, 2023 - 17:29

Åland United besegrade HJK i Helsingfors och gick om dem i tabellen

Åland United vann toppmatchen mot HJK i Nationella ligan med 4-1 på söndagen.

Sanni Ojanen inledde målskyttet för ÅU:s del efter åtta minuter och Olivia Ulenius utökade ledningen i den 41:a minuten. I halvtid var ställningen 2-0.

I den andra halvleken var det HJK som stod för det första målet, då Lilli Hattunen gjorde 2-1 i den 48:e minuten. Åland United drog dock ifrån under mitten av andra halvlek, först genom 3-1 av Anna Nurmi i den 66:e minuten och när Aada Törrönen satte 4-1 i den 71:a minuten var saken klar. Dessutom såg det ut som att ÅU hade en boll i mål i den 72:a minuten, men 4-1 blev alltså slutresultatet.

Assisterande tränare Per Löfkvist säger att det var en skön seger.

- Det var absolut en tuff match, men jag tycker vi kontrollerar stora delar av matchen, säger han.

Segern innebär att ÅU gick förbi HJK i tabellen och direkt efter matchen gick man också upp i serieledning, eftersom KuPS spelade sin match senare än ÅU. Kups vann dock sin match och Åland United ligger därmed tvåa i Nationella ligan. ÅU:s nästa match är den 6 juli, då man möter TPS i cupen. Nästa ligamatch är den 22 juli, då ÅU tar emot Uleåborgslaget ONS på WHA.