Publicerad: lördag, 17 juni, 2023 - 21:48
  • Dana Leskinen stod för ett mål och två framspelningar mot HPS. Efter matchen hoppade hunden Toivo upp i famnen. Foto: Rasmus Karlsson

Åland United slog HPS med 3-2

Åland United vann med 3-2 mot HPS i fotbollens Nationella Ligan på lördagen inför 762 personer på WHA.

Åland United tog ledningen på WHA i den 15:e minuten, då Dana Leskinen spelade fram Jacqueline Hand. Matchen startade avvaktande från båda lagen, men efter ÅU:s ledningsmål ökade tempot. I den 43:e minuten utökade ÅU ledningen efter att man brutit ett försök till uppspel. Målskytt var Aada Törrönen på framspelning av Dana Leskinen, vilket innebar halvtidsvila med ställningen 2-0.

HPS inledde andra halvleken som det piggare laget och efter bara några sekunder hade man en bra chans som räddades av målvakten Jessica Kiviaho. Bortalaget kunde senare reducera i den 58:e matchminuten och åtta minuter senare utjämnade man också till 2-2. I den 74:e minuten tog dock Åland United tillbaka ledningen, då Dana Leskinen slog in 3-2 på halvvolley och det blev också matchens sista mål.

- Det vara stora kontraster mellan halvlekarna. Vi dominerar första halvleken och sedan hände något. HPS bytte formation och kom in i andra halvleken med annan blick, säger Dana Leskinen.

Åland United ligger kvar på tredje plats i tabellen efter tio spelade matcher. Man har tre poäng upp till både KuPs och HJK och det är just HJK man möter i nästa match den 2 juli.