Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 22 juli, 2023 - 19:10Uppdaterad: lördag, 22 juli, 2023 - 19:18
  • Olivia Ulenius gjorde ett av de fyra målen för Åland United. Foto: Rasmus Karlsson

Åland United slog ONS med 4-2

Åland United vann sin match mot ONS med 4-2 på lördagen.

Det var gästerna från Uleåborg som stod för det första målet, då Inka Saranoja en bit utanför straffområdet skruvade in 1-0 efter tre spelade minuter. ÅU:s kvitteringsmål i den sjunde minuten var en riktig bjudning från ONS, då de efter en inspark tvekade länge med bollen och när Aada Törrönen satte press sköt man bollen på henne och in i mål. ÅU:s ledningsmål kom sedan i den 24:e minuten efter att Aada Törrönen hittade Dana Leskinen med ett inlägg som hon placerade in bakom målvaken. Tilda Råtts utökade sedan till 3-1 i den 39:e minuten.

I den andra halvleken reducerade ONS i den 75:e minuten, men Åland United gick upp i en ny tvåmålsledning i den 81:a minuten, då Olivia Ulenius slog in matchens sista mål.

Åland United ligger kvar som tabelltvåa med tre poäng upp till KuPS, som även de vann sin match på lördagen. HJK ligger trea i tabellen med tre poäng upp till ÅU, men de har just nu en match mindre spelad.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.