Publicerad: lördag, 16 september, 2023 - 16:00Uppdaterad: lördag, 16 september, 2023 - 19:54
  • Bilden är från när lagen möttes i Mariehamn i mars.

ÅU tog en poäng borta mot HPS

Det blev bara en poäng för Åland United i bortamatchen mot Mästerskapsseriens jumbo HPS på lördagen när matchen slutade 2-2.

Det var ett rätt blekt Åland United som hamnade i underläge två gånger om, men kunde komma tillbaka och ta en poäng.

Efter elva minuter tog hemmalaget ledningen genom Neela Antikainen. Aada Törrönen kvitterade efter 24 minuter efter en bjudning från HPS målvakt som missade grovt vid en tillbakapassning och Törrönen kunde slå in bollen i öppet mål. Men innan den första halvleken var slut hade HPS tagit ledningen igen, efter 37 minuter gjorde Oona Jääskeläinen 2-1. Sju minuter in i den andra halvleken gjorde Sarah Troccoli 2-2 efter en hörna och sen blev det inte fler mål i matchen.

ÅU hade en slutforcering och hade ett par chanser att avgöra utan lyckas.

ÅU gick upp på andra plats i tabellen, åtminstone tillfälligt. ÅU och HJK har 40 poäng vardera, men ÅU har bättre målskillnad. KuPS leder med 49 poäng och kan säkra seriesegern redan i morgon om de vinner över HJK. Men om HJK tar poäng tar de över andraplatsen från ÅU.

Nästa match är onsdag 4 oktober när HJK kommer på besök till Mariehamn.