Publicerad: lördag, 9 september, 2023 - 21:08Uppdaterad: lördag, 9 september, 2023 - 22:37

Honka besegrade Åland United för tredje gången i år

Åland United föll på hemmaplan med 1-2 mot Esbolaget FC Honka i Nationella ligan på lördagen.

Gästerna tog ledningen redan i den sjätte matchminuten, då Elli Seiro drog till med en halvvolley via målramen och in i mål. ÅU kvitterade halvtimmen senare, då Aada Törrönen fått ett friläge efter ett misstag av en Honkaförsvarare. En liten stund innan halvtid, nämligen i den 43:e minuten, kunde dock Wilma Sjöholm göra matchens sista mål, efter att ÅU-målvakten Jessica Kiviaho passat fel.

ÅU:s assisterande tränare Per Löfqvist, som för dagen hade ett större ansvar då huvudtränare Steve Beeks var avstängd, var mycket besviken efter matchen.

– Vi ger dem två mål och förlorar på det sättet. Det känns skit, när vi har chanser att göra mål. Det känns bittert. Surt, säger han.

Även Dana Leskinen var besviken efter matchen.

– Nu känns det som att det inte var något bra på hela dagen. I första halvleken hade vi många chanser och samma i andra. Jag tyckte vi hade kontroll över matchen, men det var svårt att få bollen i nät.

Honka vann därmed alla tre matcher i ligan mot Åland United, som utöver dessa förluster bara förlorat två ytterligare matcher. Åland United tappade också en placering i tabellen och ligger nu trea med en poäng upp till HJK och tre poäng ner till dagens motståndare FC Honka.

Nästa match för ÅU är den 16 september, då man möter HPS på bortaplan.

Texten uppdaterad med att Åland United ligger trea i Nationella ligan.