Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 oktober, 2010 - 07:20Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Färdtjänsten dras in i Mariehamn

-Det är helt fel grupp att spara på och man vinner inte på detta i längden. Så kommenterar Dennis Björk, medlem i Mariehamns socialnämnd, nämndens beslut att stoppa färdtjänstservicen enligt den så kallade socialvårdsförordningen. Han reserverade sig mot beslutet.Detta betyder dock inte att all färdtjänst stoppas. Den färdtjänst som beviljas enligt handikappservicelagen är lagstadgad och blir således kvar. Ändå är det 141 personer i Mariehamn som hittills i år fått färdtjänst enligt socialvårdsförordningen, som är tänkt att fungera som ett komplement till kollektivtrafiken. Dessa får nu se sig om efter andra lösningar.Sune Alén, viceordförande i stans socialnämnd, säger att det var ett svårt beslut.-Vi har av stadsfullmäktige fått uppdraget att spara och den här sortens färdtjänst är inte lagstadgad, säger Sune Alén.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »