Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 november, 2023 - 06:09Uppdaterad: onsdag, 15 november, 2023 - 08:27
  • LR ska uttala sig om strejkvarslet i dag. Arkivbild.

Infrastrukturministern om strejkvarslet: “Jag hoppas trafiken fortsätter löpa”

I dag, onsdag, ska landskapsregeringen uttala sig om det strejkvarsel som tre sjöfack gick ut med i går. Ett strejkvarsel som påverkar skärgårdstrafiken i den åländska skärgården.  

Infrastrukturminister Christian Wikström påtalade i går att landskapsregeringen inte är part i målet men att det är landskapsregeringens ansvar att se till att det finns fungerande skärgårdstrafik och att man så fort som möjligt vill inleda en dialog med EW Finland.  

– Jag hoppas att det här inte påverkar trafiken utan att den kan fortsätta löpa. Vi har ett avtal med parten och det här är en konflikt som avtalsparten behöver lösa med arbetstagarorganisationerna, säger Wikström. 

Igår tisdag hade landskapsregeringen enligt Wikström ännu inte fått strejkvarslet på svenska, något man nu inväntar för att kunna inleda dialogen. Ålands Radio rapporterar under dagen löpande om det senaste kring strejkvarslet.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »